Prin profilaxie dentara întelegem prevenirea îmbolnăvirii dinţilor, dar şi a complicaţiilor deja existente.

Clinica noastră stomatologica vă pune la dispoziţie o serie de tratamente profilactice dentare:
– tehnici de periaj dentar, folosirea aţei dentare, a apei de gură antiseptica si a mijloacelor auxiliare de igienizare;
– detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa;
– sigilări ale şanţurilor şi fosetelor de pe suprafeţele dinţilor;
– detartrajul cu ultrasunete, periajului profesional si air-flow;
– fluorizari locale cu ajutorul gutierelor.

Prevenirea aparitiei cariilor, a acumularii de placa bacteriana si a tartrului sunt esentiale in întreţinerea sănătăţii orale si in evitarea apariţiei afecţiunilor buco-dentare.
Pentru a avea dinti frumosi si sanatosi profilaxia dentara trebuie sa inceapa de la aparitia primilor dinti si trebuie continuata toata viata. Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapa a îngrijirii dinţilor. Respectarea măsurilor profilactice salvează timp, efort şi elimină eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice.
Se recomandă pacienţilor sa viziteze medicul dentist de 2 ori pe an pentru menţinerea unei igiene dentare adecvate şi pentru efectuarea unui examen dentar. Acesta este un proces sistematic pe durata căruia stomatologul va investiga diverse aspecte ale sanatăţii orale şi generale pentru identificarea problemelor, dezvoltarea unui tratament personalizat de igienizare şi profilaxie.