Ortodontia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul malocluziilor, tratament tradus prin alinierea si indreptarea dintilor, dar mai ales incadrarea armonioasa a acestora pe bazele osoase.
Atat factorul estetic, cat si factorii functionali, pot fi imbunatatiti prin intermediul aparatelor ortodontice.
Este indicat ca instituirea tratamentului ortodontic sa se realizeze cat mai aproape de perioada copilariei, cand osul nu este inca maturat si permite, cu mai multa usurinta, miscarea dintilor. Tehnologiile moderne folosite in clinica noastra permit scurtarea timpului de purtare a unui aparat (atat la adulti, cat si la copii), insa, mai ales, oferim posibilitatea tratamentului prin aparate fizionomice (cu brackets albi, din ceramica, sau transparenti, din safir).

Pedodontia are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent. Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica, de preferinta intr-o ambianta care ii vor face sa se simta in largul lor.

La o prima vedere, dintii temporari pot parea lipsiti de importanta, avand in vedere ca oricum vor cadea si vor face loc dentitiei permanente. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa fie sanatosi: integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul. In plus, doar o dentitie corect aliniata va permite copilului sa mestece normal, sa beneficieze de o alimentatie sanatoasa si o buna functionalitate a aparatului dento-maxilar.
Pentru noi, posibilitatea de a trata copii este un privilegiu precum si oportunitatea de a crea un tratament diferit. Echipa noastra este devotata in a realiza un tratament de excelenta pentru copii, dar si pentru cei cu nevoi speciale. Scopul nostru e ca fiecare copil, precum si familia sa, sa fie tratati cu respect, sustinere si sa beneficieze de tratament dentar si ortodontic de cea mai buna calitate intr-un mediu sigur si placut. Dorim fiecare vizita la clinica noastra sa fie o experienta pozitiva.